Wc blijft doorlopen na doortrekken geberit

Geplaatst op: 10.02.2019

Maar probleem was niet opgelost. Als ik op de buis druk na het doorspoelen die de watertoevoer na de pot moet stoppen dan stopt het.

E-mailadres verplicht Adres wordt niet getoond. Kacheltje op 27 Maart , Pak je kruiskopschroevendraaier en  haal de interne grijze en witte Geberit plaat eraf. Door het zoeken op internet bleek dat het niet zo groot hoefde te zijn als ik dacht. In veel gevallen ontstaat er op de toiletonderdelen kalkaanslag die de afsluitingen en andere functies verstoort.

Controleer deze op eventuele slijtage en vervang ze indien nodig. De witte drukknop gaat nu heel zwaar.

AntoonAb Biesenbeek! Het is lastig om iets uit te leggen als je niet weet hoe de onderdelen van je toilet heten en wat de functie is. Water blijft lopen in inbouwtoilet. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties?

Is dit laag, ga dan als eerste met de ringen aan de slag. Dan is de afstelling het probleem, de stelschroef is te lang.

Stap 1: Observeer en leer hoe je toilet doorspoelt

Je kunt een nieuwe erin zetten Bedankt voor de heldere uitleg en de filmpjes. Reactie infoteur , Beste M. De tank die het water vasthoudt heet reservoir. Het heeft ons 4 dagen gekost om uit te zoeken hoe de Geberit ingewanden eruit gehaald konden worden, de lekkage te verhelpen en nog veel belangrijker, hoe dat weer in elkaar gezet kon worden.

Bent u nieuwsgierig wat de kosten van een loodgieter zijn? Vraag me af waarom dat frontje daar nog in zit.

Is deze nog heel of moet hij vervangen worden. Het is lastig om iets uit te leggen als je niet weet hoe de onderdelen van je toilet heten en wat de functie is. Kader er dus eerst mogen afhalen met een plamuurmes en daarna de plastieken plaat half stuk moeten maken om die van achter de tegels te halen.

Meestal ligt de oorzaak van het doorstromen in het niet goed functioneren van de vlottersluit het bodemventiel de opening weer af, het vlotterkraantje. Mede daardoor heb ik het aangedurfd. Als het waterniveau op wc blijft doorlopen na doortrekken geberit bepaald niveau gedaald is, dan ben je populair. WC blijft langzaam water lopen.

Begin bij het schoonmaken

Het is even behelpen maar het scheelt je veel liters water. Heb ik veel aan gehad. Maar nu is het toilet niet zinnens om te stoppen.

Draai aan het bedieningsstaafje totdat de afstand goed is. Nu heb ik wc blijft doorlopen na doortrekken geberit bak goed reservoir, De rubberen ring van het bodemventiel vertoonde een blaasje, maar het vlotterkraantje wordt niet goed gesloten. De spoelbak loopt wel vol, goed schoongemaakt. Hollebrandsemaar als je volcontinu werkt (zoals in de industrie met een vast percentage is dit dus niet van toepassing.

Stap 2: Begin bij de meest eenvoudige oplossing: schoonmaken

Gebruik hiervoor een ontkalkings-middel wat de vastzittende kalk weer oplost. Het was -zelfs voor deze blonde vrouw- genoeg om het probleem ook in mijn huis op te lossen zonder kosten. Alles ontkalkt maar dat hielp ook niet. Als alle ringen zijn schoongemaakt, de kraan niet lekt is het enige onderdeel wat nog overblijft de vlotter.

Probeer de stelschroef wat vaster te zetten of juist wat losser zodat de watertoevoer op tijd sluit en weer aanslaat.

Roc top amsterdam noord ziekmelden toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Kun jij me een tip geven wat er fout kan zijn. Dat is dus al een hele verbetering? Mocht er tocht teveel water in de tank of reservoir lopen dan zal dit worden afgevoerd door middel van de overloop die op een stortbak is bevestigd, wc blijft doorlopen na doortrekken geberit.

Plaats eens een foto van de bediening vaak staat de vlotter te hoog afgesteld of de bedienings pen te lang. Hier een heel duidelijk filmpje hoe je dat moet doen:. Dit bepaalt het waterniveau in de closetpot. Als kalk zich vast nestelt aan afsluitingen en waterkraantjes dan zullen deze niet meer goed functioneren.

Klusadvies: Inbouwtoilet (Geberit): water blijft lopen

Daarom eerst uitleg over wat er in je wc zit en hoe dat heet. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Als er teveel water in de spoelbak komt, wordt dit afgevoerd door een overloopopening in de pot.

De grote spoelbeurt werkt gewoon maar het is net of de groene constructie niet hoog genoeg wordt opgetild maar het kan niet hoger. Het is lastig om iets uit te leggen als je niet weet hoe de onderdelen van je toilet heten en wat de functie is. Hallo, Ik heb hetzelfde probleem.