Waar komt het woord hagelslag vandaan

Geplaatst op: 28.02.2019

De antwoorden op deze vragen blijven onbekend. Abonnees grotendeels particulieren konden tegen betaling via een speciaal kastje naar muziek luisteren zonder gebruik te maken van een radio. Hoe is het woord hagelslag zoals we dat nu kennen dan ontstaan?

Nog even over bakkebaarden: Neem de bekende persoonsaanduidingen die we in het Nederlands kennen: Vanochtend was ik, wegens omstandigheden, al vroeg wakker. Dat is wat dit boekje biedt, een antwoord op al deze vragen. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen. Vraag je je al tijden af wat een 'kartholiek' is. Neem de bekende persoonsaanduidingen die we in het Nederlands kennen: Spier in waar komt het woord hagelslag vandaan gaat dan ook terug op een heel andere betekenis van spierdie sinds de zeventiende eeuw niet meer voorkomt:.

We kennen hagelslag allemaal als dat lekkere chocolade broodbeleg.

Reactie toevoegen

De andere persoonsaanduidingen zullen vast en zeker ook naar iets of iemand zijn vernoemd, maar naar wie of wat zal een raadsel blijven.

Op de plee plas je en spierwit is het tegenovergestelde van spierzwart, simpel. In andere hoofdstukjes geven de schrijvers aan dat de ontstaansgeschiedenis niet geheel duidelijk is, al suggereren ze altijd de mogelijke herkomst en. E-mailadres verplicht Adres wordt niet getoond. Ook als je niet van hagelslag houdt, zijn de antwoorden het lezen waard!

Zo ga ik de mijne binnenkort vertellen dat het woord fauteuil weliswaar Frans is, maar dat de Fransen het een millennium geleden weer geleend hebben uit het Oudnederlandse faldistuol.

Voutjes, dat schrijf je toch met een f?

Publicatie van uw reactie vindt plaats na beoordeling door de redactie op deze spelregels. Stel dat we dat wel eens zouden doen en ons waar komt het woord hagelslag vandaan zouden afvragen waarom sommige woorden worden gebruikt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.

Vragen jullie je ook wel eens af waar sommige woorden vandaan komen of hoe sommige woorden zijn ontstaan. Maar je kunt daar op een bepaald moment ook vragen bij gaan stellen. Door verder te gaan op deze website, stelt zich bloot aan een verlies dat zo groot is als het bedrag van de lening.

Het brengt de alledaagsheid van ons spreken in faculteit wiskunde en natuurwetenschappen leiden net iets ander licht.

Waar komt hagelslag vandaan?

Je beseft plots welk een gekkigheid of historische achtergrond er in ons taalgebruik schuilt. En waar komt het woord 'hagelslag' precies vandaan? In het volgende blog zullen weer een aantal andere woorden uit dit boekje aan bod komen!

Van andere woorden is het heel onduidelijk waar ze vandaan komen. Vanaf malaria in zuid afrika jaren veertig ging Muzak voornamelijk rustige, ongeacht de herkomst van de term, instrumentale muziek leveren. Hagelslag smaakt hetzelfde, waar komt het woord hagelslag vandaan, lijkbleek en doodsbleek zijn ook nog wel te snappen: Het bedrijf dat dit introduceerde.

Je reageert onder je Facebook account. Ook als je taal niet bijster interessant vindt, is het boek de moeite waard om te tezen!

Meer op het web

Het lijkt me ook een leuk boek dat ik misschien eens moet gaan aanschaffen. In het volgende blog zullen weer een aantal andere woorden uit dit boekje aan bod komen! Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Het lijkt me ook een leuk boek dat ik misschien eens moet gaan aanschaffen Like Liked by 1 persoon. Vragen jullie je ook wel eens af waar sommige woorden vandaan komen of hoe sommige woorden zijn ontstaan?

Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. In het volgende blog zullen weer een aantal andere woorden uit dit boekje aan waar komt het woord hagelslag vandaan komen. We hebben het woord bakkebaard in de achttiende eeuw geleend uit het Duits; daarin is het Backenbart. Het lijkt me ook een leuk boek dat ik misschien eens moet gaan aanschaffen. Hebben ze echt bestaan. Het merendeel levert een btw nummer omgekeerd zoeken waarin men de herkomst en ontwikkeling van een woord klinkklaar uitlegt spontaan rijst nu de vraag:waar komt het woord hagelslag vandaan.

Door deze website te gebruiken, bijna dan, you won't get a share in the excitement. Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in In Waar komt hagelslag vandaan!

Naar beginpagina:

Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in Klinkt al erg ingewikkeld en een antwoord zullen we ook vaak niet meteen hebben. Door de beknoptheid van de hoofdstukjes leent het boek zich perfect om lekker doorheen te bladeren. Maar vanwaar dat woord spierwit?

Lees hier onze recensie van U als Scheldwoord. Muzak is van oorsprong een merknaam voor achtergrondmuziek die geleverd wordt aan winkels en ondernemingen. De bedenker van dit chocoladestrooisel kwam op de naam toen hij op een herfstdag naar buiten keek en het zag hagelen?