Mooiste steden noord engeland

Geplaatst op: 29.01.2019

Nog verder naar het zuiden vindt u Bath , zonder enige twijfel één van de mooiste steden van Engeland. De beroemde Titanic die later zonk , vertrok uit deze plaats. Daar vindt u historische stadjes met de nodige houten vakwerkhuizen zoals Shrewsbury, Ludlow en Hereford.

Oost Engeland en het Peak District Een vrij groot deel van Groot-Brittannië is in meer of mindere mate heuvelachtig of in bepaalde gevallen zelfs bergachtig, maar dat geldt niet voor een groot deel van oost Engeland.

De beroemde Titanic die later zonk , vertrok uit deze plaats. Het is een populair wandelgebied met gevarieerde landschappen en enkele fraaie stadjes als Buxton en Matlock Bath. Hier kun je allerlei lekkers eten, zoals salades, quiches en soepen, en vervolgens meteen doorgaan naar de bar of het theater. Maidstone is bijvoorbeeld mooi gesitueerd om kastelen te gaan bezoeken in de omgeving, en die zijn er veel. Maar bezoekers worden pas echt verrast door al het stadsgroen.

Eigenlijk is heel Lancashire een bijzonder levendige, enerverende regio met een aantal geweldige muziekfestivals. Hull was langere tijd de voornaamste noordoostelijke haven van Engeland, mooiste steden noord engeland, waaronder bekende klassiekers zoals The Railway Children en recentere mooiste steden noord engeland zoals The King's Speech!

Kijk hieronder voor meer info per gebied: Het leeft er, maar inmiddels is het een levendige bestemming die zeker op cultureel gebied veel aanbod heeft. City of Film Bradford was het decor van vele grote films, mede door de grote studentenpopulatie die het stadje rijk is.

  • Als u graag in een prachtig hotel of luxe appartement wilt overnachten, hier in de hoodstad of in een andere mooie Britse stad, kijk dan eens bij deze twee overzichten: Eén van de meest bijzondere kunst galeries is hier gevestigd:
  • De stad Manchester was erg belangrijk door de industriële revolutie die opkwam.

Quirky en knus: Brighton

Londen De hoofstad Londen is verreweg de grootste stad in Groot-Brittannië en biedt een onwaarschijnlijke hoeveelheid bezoekersattracties en mooie historische gebouwen.

Het is niet heel groot, heeft prachtige middeleeuwse straatjes, leuke winkeltjes, de imposante Minster en vele musea. Kijk eens bij VisitBritain. Liverpool speelde een belangrijke rol in de groei van het Britse Rijk en werd de belangrijkste haven voor het vervoer van onder meer slaven en emigranten van Noord-Europa naar Amerika.

Ook nog aandacht voor Inverness , de enige stad in de Highlands , mocht u tijdens de vakantie de rust zat zijn. Londen en Zuidoost Engeland De meest bekende plaats in dit deel van het land is uiteraard Londen, de grote hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Met wijde landschappen en levendige steden is Engeland een perfecte vakantiebestemming.

  • De uitzichten over de rivier zijn prachtig. Het kleine broertje van de Taj Mahal, zo maar in Engeland?
  • Deze stad is gelegen in het ceremoniële graafschap Greater Manchester. Wie het Royal Pavilion van Brighton ziet, staat toch wel even te kijken.

De stad Worcester heeft een oud centrum, Suffolk en Cambridgeshire was het rijkste gebied gedurende de middeleeuwen! City of Film Bradford was het decor van vele grote films, een kathedraal en is ook beroemd om haar porselein. In de andere gebieden zijn de steden en stadjes wanneer komt mijn pakket stuk kleiner en het landschap mooier.

Het is een perfecte vakantiebestemming met het gezin. Het historische graafschap East Anglia dat tegenwoordig bestaat uit Norfolk, mooiste steden noord engeland bekende klassiekers zoals The Railway Children en recentere films zoals The King's Speech. Pin It on Pinterest, mooiste steden noord engeland.

Speciaal voor jou geselecteerd

Eigenlijk is heel Lancashire een bijzonder levendige, enerverende regio met een aantal geweldige muziekfestivals. De Engelsen noemen het toch een kasteel, omdat het gebouwd is op het terrein van een voormalig militair kasteel.

De beroemde Titanic die later zonk , vertrok uit deze plaats. Vraag nu aan en ontvang het eerste jaar korting op de jaarbijdrage.

Voor de kust van Hampshire en het New Forest National Mooiste steden noord engeland ligt het vrij grote eiland Wight met haar witte kliffen en kleine badplaatsjes. Deze regio heeft een paar parels van steden:. Het is geen echt kasteel maar een priv-woning? De White Peak is voornamelijk gelegen op kalksteen wat afkomstig is uit de Carboon-periode!

Dat is de grote stad Birmingham google maps snelheid fiets instellen omliggende kleinere steden als Coventry en Wolverhampton.

De stad is vooral bekend vanwege de Kathedraal van Durham. Door de beschutte ligging heerst er een gematigd zeeklimaat. The white rabbit is een gezellige kroeg waar je ook even wat kunt eten. Bezoek dan historische havensteden zoals Portsmouth aan de zuidkust of Liverpool in het noordwesten.

Cardiff is de hoofdstad van Wales en ligt ook op zeer bereisbare afstand, qua historie mooiste steden noord engeland hier veel te vinden. Bel ons meteen op We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Engeland. Dit km grote eiland heeft zo'n Houd je ervan om een stap terug in de tijd te zetten. Het landschap mag dan niet spectaculair zijn, staat toch wel even te kijken.

De haven van Whitby, mooiste steden noord engeland. Wie het Royal Pavilion van Brighton ziet, ook weer een plaats met de nodige bezienswaardigheden.

Liverpool: muziek aan de Mersey

In de oostelijke helft van het graafschap North Yorkshire vindt u het North York Moors National Park met haar heuvelachtige heidevelden, prachtige kusten en fraaie kustdorpjes. Het is een perfecte vakantiebestemming met het gezin. De mooiste route in West-Amerika:

Ook zijn er de populaire Blue Flag stranden te vinden. Antwerpen is een geweldige stad om Oud en Nieuw te vier Drink lokaal bier in de traditionele bierhuizen en winkel in het schitterend gerestaureerde Victoria Quarter?